Jogpontok projekt logója
Jogpontok projekt logója
Széchenyi 2020 logója
Akadálymentes változat

Jogsegély e-mailben

Figyelem!

Jelenleg ebben a formában az ingyenes szolgáltatás nem érhető el, de a fenntartás keretein belül 2019.11.15-2020.06.20. között önköltség mellett, előzetes bejelentkezés alapján igénybe vehető a személyes jogsegélyszolgálat, részleteket megtalálja a régiós menüpontok alatt.

A projekt célkitűzése, hogy a jogi segítség elektronikus platformokon is elérhető szolgáltatás legyen, hogy a munka világában az ügyfelek anonim, ingyenes, célzott, gyors jogi segítséget kapjanak. Jelen E-mailes jogsegély keretében lehetőség van terjedelmesebb kérdésekre és iratminták küldésére is. Az E-mailes jogsegély a Jogsegélyszolgálat területei menüpontban leírt témákban biztosítják a válaszadást.

E rendszerben hosszabb kérdés is feltehető, de arra nincs mód, hogy az ügyfél visszakérdezzen, mivel nem garantálható, hogy melyik régió melyik jogászához kerül a kérdés az összehangolt szolgáltatásban. Így viszont kérdezésre egy a jogsegély forma nem alkalmas, ugyanakkor, terjedelmesebb kérdés esetén az Online, és Chates jogsegély helyett javasolt az E-mailes jogsegélyt igénybe venni.

Az e-mailt a www.jogpontok.hu felületen bármikor be tudja küldeni az ügyfél, amint a szolgáltatás megindul, a kérdésére 2 munkanapon belül érkezik válasz. Választ központi rendszerből érkezik, így arra válaszolni nem tud, ismételt kérdés esetén vegye figyelembe, hogy nem az előzményeket ismerő, korábban válaszoló jogászhoz jutna kérdése. Ilyen esetben a Telefonos vagy Személyes jogsegély igénybevétele javasolt.

E forma keretében fokozottan felhívjuk a figyelmet arra, hogy kérdésében ne adjon meg személyes adatot.