Jogpontok projekt logója
Jogpontok projekt logója
Széchenyi 2020 logója
Akadálymentes változat

Online jogsegély

Figyelem!

Jelenleg ebben a formában az ingyenes szolgáltatás nem érhető el, de a fenntartás keretein belül 2019.11.15-2020.06.20. között önköltség mellett, előzetes bejelentkezés alapján igénybe vehető a személyes jogsegélyszolgálat, részleteket megtalálja a régiós menüpontok alatt.

Az Online és Chates jogi tanácsadások ingyenes, anonim szolgáltatások, amelyek összehangolt keretek között valósulnak meg és a www.jogpont.hu holnapon érhetők el, a Jogsegélyszolgálat területei menüpontban leírt témákban biztosítják a válaszadást.

Online a jogászok kizárólag a feltett kérdésre tudnak válaszolni a vonatkozó és területükhöz tartozó jogszabályok alapján; az egyes szabályozók tartalmáról adhatnak felvilágosítást, tanácsot. A komplex vagy terjedelmes tényállású ügyek esetén javasolt a személyes ügyfélfogadás felkeresése, telefonos vagy e-mailes jogsegély igénybevétele. Nem javasolt, hogy egy ilyen gyors tájékozódást segítő tanácsadás után a kapott információszolgáltatás ismeretében további jogi lépéseket foganatosítson. Ha a tájékoztatás szerint erre van lehetősége, akkor javasoljuk ügyvédi vagy egyéb jogi szolgáltatás igénybevételét.

A Chates jogsegély egy új szolgáltatás a projektben, ahol lehetőség van folyamatos visszakérdezésre. Az ügyfél látja azt, hogy éppen folyik-e beszélgetés (chat) a honlapon. Ha szabad a jogász (zöld a jelzés), akkor van lehetőség a beszélgetés elkezdésére.

E forma keretében fokozottan felhívjuk a figyelmet arra, hogy kérdésében ne adjon meg személyes adatot.